Nieuws$type=two$count=10$comment=0$author=0$p=1$show=/p/nieuws.html

$type=three$h=250$c=9$comment=0$author=hide$p=1$show=/p/instituut.html

4 zelfzorg tips voor in de winter



Zeker ook in de koude winter is het belangrijk om uw huid goed te verzorgen. Ben je nog op zoek naar wat zelfzorg tips.  Lees dan verder. De foto’s heb ik genomen op een wandeling bij Domein De Bever in Hamont-Achel. 


1 Reinig de huid in zachtheid 

In de winter worden de verhoornde huidcellen minder goed geëxfolieerd.  Het kan dan gebeuren dat de huidstructuur niet glad is, dit geeft een minder goede beschermende vochtbalans.  
De vochtbalans van de huid vermindert ook door veel tijd binnenshuis door te brengen en door de centrale verwarming. 

Een zachte reiniging van de huid ; een zachte exfoliatie van verhoornde huidcellen, is heel belangrijk.  Eindelijk is het beter om dit uw leven lang te doen.  
Het helpt de celvernieuwing te activeren en het zorgt ervoor dat de serum of crème beter geabsorbeerd wordt. 
Gebruik geen peeling met schurende deeltjes, geen gommage en geen fruitzuurpeeling want zo beschadig je uw buitenste huidlaag. 

Kies een zachte reiniging die effectief werkt.  


De Shiseido Schuimreiniger mag iedere morgen en avond gebruikt worden. Na de schuimreiniger een druppel Softener inmaseren om de dieper gelegen weefsels te bevochtigen. 

Wanneer de huid goed gehydrateerd is, tot in de dieper gelegen weefsels, is ze soepeler en kan ze gemakkelijker de serum of crème absorberen. 

Zeker in de winter is het belangrijk om de huid goed te hydrateren.  

2 Bescherm je huid overdag met een SPF 

SPF is de zonbeschermingsfactor in de dagcrème ; belangrijk in de zomer, in de winter, en het hele jaar door. 
In de winter word onze huid blootgesteld aan temperatuurschommelingen, aan zon en aan de gure wind.  Het is dan ook niet verwonderlijk dat onze huid rode vlekjes kan vertonen wanneer ze niet in een goede conditie is.  

De zon, ook al schijnt ze maar een paar uurtjes per dag, is veel krachtiger wanneer er sneeuw ligt omdat de UV-stralen van de zon door de sneeuw weerkaatst worden. Sneeuw weerkaatst UV-stralen voor 80 % of meer.  Sneeuw weerkaatst zelfs veel meer dan water, gras of zand.  Ultraviolette stralen kunnen ook in de winter pigmentvlekken veroorzaken.
Bescherm ook uw ogen en draag een zonnebril, ook in de winter.

Wanneer je een SPF beschermingsfactor draagt is de huid ook minder snel droog en blijft ze veel elastischer dan wanneer je geen beschermingsfactor draagt.

Het is dus heel belangrijk om de huid dagelijks te beschermen met een dagverzorging die een SPF bevat.  Met een foundation heb je een extra beschermend laagje.  Met een foundation zie je er direct ook veel frisser uit. 

Wanneer je permanent een zonbescherming draagt veroudert de huid minder snel. 


Koude lucht is droger, daardoor kan de wind de huid sneller uitdrogen.  Ook al ben je maar even buiten ; een SPF is belangrijk. 

Wanneer de huid goed gevoed is, of intens gehydrateerd, heeft ze een veel betere weerstand tegen alle invloeden van buitenaf. 


3 Water drinken 

Ook in de koude winter is het belangrijk om voldoende water te drinken : ieder uur een glas.  Hierdoor blijft het vochtgehalte van de huid ook beter op peil.  Waardoor je minder snel een droge huid hebt. 

4 Wandelen in de natuur 

Ga zoveel mogelijk als je kan naar buiten.  Ook al is t maar even. Door te bewegen maakt je lichaam endorfine aan wat een stimulerend en opwekkend gevoel geeft.  Goed in en uitademen is gezond
Door het licht van buiten of door het zonlicht krijgen we een betere opname van calcium in onze botten. En daglicht bevordert de productie van cortisol en melatonine wat ons energie levert overdag en beter doet slapen s’nachts.  

Wandelen in de natuur heeft zo veel goede eigenschappen waardoor jij u gelukkiger voelt. 

Meer lezen over huidverzorging in de winter :




$type=two$count=10$h=250$comment=0$author=0$p=1$show=/p/shop.html

$type=two$count=10$h=250$comment=0$author=0$p=1$show=/p/behandelingen.html

$type=one$count=10$comment=0$author=0$p=1$show=/p/acties.html

$type=one$count=10$comment=0$author=0$p=1$show=/p/beauty.html

Naam

actie,27,beauty,178,behandelingen,31,nieuws,15,nieuwsbrief,36,shop,65,
ltr
item
Beautyblogger Lieve Driesen: 4 zelfzorg tips voor in de winter
4 zelfzorg tips voor in de winter
https://lh4.googleusercontent.com/_IrnHsvMeMo3kmQ_KxIbEyBCkcdoK0aPlkoOpmeFWaRkuap5bGe1f6qHNhyVQn6J170
https://lh4.googleusercontent.com/_IrnHsvMeMo3kmQ_KxIbEyBCkcdoK0aPlkoOpmeFWaRkuap5bGe1f6qHNhyVQn6J170=s72-c
Beautyblogger Lieve Driesen
https://www.beautyblogger.be/2021/02/4-zelfzorg-tips-voor-in-de-winter.html
https://www.beautyblogger.be/
https://www.beautyblogger.be/
https://www.beautyblogger.be/2021/02/4-zelfzorg-tips-voor-in-de-winter.html
true
5862921613455527651
UTF-8
Alles geladen Geen zoekresultaten BEKIJK ALLES Ontdek meer Antwoord Cancel antwoord Delete door Home BLZ BERICHTEN Bekijk alles VOOR U AANBEVOLEN LABEL ARCHIEF ZOEKEN ALLE BERICHTEN Geen zoekresultaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Mar Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minuut geleden $$1$$ minutes ago 1 uur geleden $$1$$ hours ago Gisteren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago meer dan 5 weken geleden Volgers Volg THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy